Za članove DUZS – 4 zbirke standarda

posted in: Obaveštenja za članove DUZS | 0

Nakon izdavanja zbirke standarda

1. „OBEZBEĐENJE KVALITETA U ZAVARIVANJU – Specifikacije i kvalifikacije tehnologija zavarivanja i lemljenja“ (16 standarda u sadržaju) u martu mesecu 2012. godine, kao što smo i najavili – iz štampe su izašle još tri zbirke:

 

2. „OBEZBEĐENJE KVALITETA U ZAVARIVANJU – Ispitivanja bez razaranja“

 (20 standarda u sadržaju)

3. „OBEZBEĐENJE KVALITETA U ZAVARIVANJU – Tehnologija zavarivanja“

(15 standarda u sadržaju)

4.„OBEZBEĐENJE KVALITETA U ZAVARIVANJU –  Sertifikacija i kvalifikacija zavarivača“ (7 standarda u sadržaju)

 

Suizdavači zbirki su: Društvo za unapređivanje zavarivanja u Srbiji  i Institut za standardizaciju Srbije

Svaka zbirka je štampana u tiražu od 300 komada.

Ponuda za 4 Zbirke standarda

 

Takmičenje “MLADI ZAVARIVAČ 2015”

posted in: Takmičenja | 0

U subotu, 14. novembra u RB KOLUBARA DOO Lazarevac – Organizaciona celina KOLUBARA METAL, u organizaciji DUZS – “Društva za unapređivanje zavarivanja u Srbiji” i Tehničke škole “KOLUBARA” Lazarevac održano je državno prvenstvo mladih zavarivača Srbije “MLADI ZAVARIVAČ 2015”.

68. godišnja Skupština Međunarodnog instituta za zavarivanje i Međunarodna konferencija

posted in: Skupovi | 0

Helsinki, Finska, 28.jun – 03. Jul 2015. godine

U organizaciji Finske asocijacije za zavarivanje održana je 68. godišnja skupština međunarodnog instituta za zavarivanje i Međunarodna konferencija po temi ‘Materijali visoke čvrstoće – izazovi i primena’’ i izložbe opreme za zavarivanje. Ova manifestacija je održana u periodu od  28. juna do 03. jula 2015. godine u Helsinkiju. 

Poziv na 62. godišnju Skupštinu DUZS

posted in: Obaveštenja za članove DUZS | 0

U skladu sa članom 19. Statuta Društva za unapređivanje zavarivanja u Srbiji, sazivam redovnu 62. godišnju Skupštinu DUZS u utorak, 23. juna 2015. godine, sa početkom u 14.00 h, u svečanoj sali Instituta IMS u Beogradu, Bulevar vojvode Mišića 43.

14.00 – 14.15
Prijem i registrovanje učesnika; evidentiranje uplata članarine za tekuću godinu, upis novih članova, pretplata na časopis Zavarivanje i zavarene konstrukcije

14.15 – 15.15
Zasedanje Skupštine

Treći zavarivački Kongres IIW zemalja jugoistočne Evrope

posted in: Skupovi | 0

U terminu od 3. do 5. juna 2015. godine, u Regionalnom poslovnom centru u Temišvaru (Rumunija), održan je treći IIW Kongres zemalja jugoistočne Evrope – “The 3rd IIW South – East European Welding Congress” sa osnovnom temom “Zavarivanje i spajanje za održivi razvoj i zaštitu životne sredine”.

Takmičenje “MLADI ZAVARIVAČ 2015”

posted in: Takmičenja | 0

U subotu, 14. novembra u RB KOLUBARA DOO Lazarevac – Organizaciona celina KOLUBARA METAL, u organizaciji DUZS – “Društva za unapređivanje zavarivanja u Srbiji” i Tehničke škole “KOLUBARA” Lazarevac održano je državno prvenstvo mladih zavarivača Srbije “MLADI ZAVARIVAČ 2015”.   … Continued

Seminar Sertifikacija zavarivača

posted in: Skupovi | 0

Seminar Sertifikacija zavarivača: Primena novog standarda SRPS EN ISO 9606-1:2014 Kvalifikaciono ispitivanje zavarivača — Zavarivanje topljenjem — Deo 1: Čelici je održan 13. maja 2015. g. u saradnji sa Institutom za standardizaciju Srbije.

Za učešće na ovom seminaru prijavljeno je 37 osoba, a toliko je bilo i prisutno.

Poziv na seminar

posted in: Skupovi | 0

Društvo za unapređivanje zavarivanja u Srbiji, DUZS, i Institut za standardizaciju Srbije ISS Vas pozivaju na seminar sa temom:

Sertifikacija zavarivača: Primena novog standarda SRPS EN ISO 9606 – 1:2014

Kvalifikaciono ispitivanje zavarivača — Zavarivanje topljenjem — Deo 1: Čelici

Seminar se održava 13. maj 2015. godine od 10.00 do 14 časova u prostorijama Instituta za standardizaciju Srbije, ul. Stevana Brakusa 2 u Beogradu.

Program i poziv

Prijava

1 2